PELERINAJ LA MĂNĂSTIRILE DIN MARAMUREŞ

2 - 5 iunie 2021

Ziua 1:

Alba Iulia – Turda – Cluj Napoca (Catedrala Ortodoxă) – Dej –  Mănăstirea Salva – Casa memorială George Coșbuc – Vișeul de Sus (cazare);

 Ziua 2:

Mocănița de la Vişeu de Sus – Mănăstirea Moisei– Mănăstirea Botiza – Valea Izei – Biserica din Ieud – Rozavlea – Mănăstirea Bârsana (cazare)

Ziua 3:

Sighetul Marmaţiei (Memorialul Durerii) – Cimitirul Vesel de la Săpânţa  Mănăstirea Săpânţa – Negreşti Oaş –Baia Mare (Catedrala, Muzeul de mineralogie)  (cazare);

Ziua 4:

Mănăstirea Lăpuşul Românesc –Mănăstirea Rohia – Mănăstirea Nicula (Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului) – Alba Iulia

 

 

  Preţ:  RON

Preţul include:

  • Transport cu microbus
  • 3 cazări la  pensiuni
  • Mic dejun
  • Ghidaj şi asistenţă religioasă

 

  • NOTĂ: Când călătoriţi cu Mocăniţaurcând valea, ar trebui să se reţină că aceasta este ca o călătorie în timp: după plecarea din staţia Vişeu, telefonul nu mai are semnal, iar orice contact cu timpurile contemporane este pierdut; trenul este tras de o locomotivă veche, cu aburi, şi de aceea se cere atenţie sporită la scânteile sau funinginea care ar putea păta sau arde hainele; de-a lungul drumului, nu există magazine, iar proviziile de mâncare, apă şi alte consumabile trebuie făcute dinainte de plecare. Având în vedere că vremea în munţi este foarte instabilă, vă recomandăm să aveți în picioare pantofi potriviţi, haine călduroase, umbrelă şi o haină rezistentă la apă sunt necesare. Valea Vaser este în zona de frontieră şi este bine să aveți cu dumneavoastră şi o carte de identitate. 
  • Trenurile turistice pot fi amânate sau anulate spontan dacă există avertizări meteorologice sau din partea Salvamontului.
  • În cazuri excepţionale poate sa apară necesitatea înlocuirii locomotivei cu abur cu o locomotiva Diesel sau cu automotor.
  • În sezonul de vârf pot interveni atât decalări ale orelor de plecare/întoarcere, cât şi modificări ale timpului de staționare în Paltin.
  • Urcarea în tren este permisă doar pe baza biletului de călătorie, care va fi verificat cu stricteţe de către şeful de tren.

 

 

 

         

Găseşte drumul către sufletul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *