PELERINAJ ÎN RUSIA

11 - 21 iulie 2020

ZIUA 1: 11 iulie

Întâlnirea la Aeroportul Otopeni Henri Coandă, ora 24:00, decolare ora 02:05, cursa AEROFLOT, aterizare Moscova la ora 05:05. Cazare și cină hotel  3* în Moscova.

ZIUA 2: 12 iulie

Mic dejun. Mănăstirea Donskoi (moaștele Patriarhului Tihon). Mănăstirea Pocrovsk (moaștele Cuv. Matrona de la Moscova). Mănăstirea Stretensk. Moaștele noului mucenic Sf. Ier. Ilarion Troecurovsk. Vizitarea bisericii Sf. Nicolae în Tolmaciah (Icoana Maicii Domnului Vladimirskaya, pictată de Apostolul Luca), Vizita Galeriei Tretiakov: picturile Cuv. Andrei Rubliov și colecția de icoane rusești vechi. Cazarea și cina la hotel în Moscova.

ZIUA 3: 13 iulie

Catedrala Hristos Mântuitorul(participare la Sfânta Liturghie). Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei. Micul dejun (La hotel). Excursie prin Piața Roșie cu vizită a Catedralei Kazansk, Bisericuța Iversk, închinarea la Icoana Maicii Domnului „Iverskaya”. Vizita la Catedrala Vasilie Blajinul (moaștele Sf. Vasilie Blajinul). Excursia pe teritoriul Kremlinului din Moscova cu vizita Catedralelor: Adormirii Maicii Domnului, Sf. Arhangheli, Bunei Vestiri. Cazare  și cină la hotel 3* în Moscova.

ZIUA 4: 14 iulie

Mic dejun. Plecarea spre Vladimir. Catedrala Adormirii din Vladimir unde s-au păstrat frescele lui Andrei Rubliov. Închinarea la moaștele Sf. Dreptmăritorilor Cneji Anrei Bogoliubskyi, Gleb, Georghii, Iziaslav; Ier. Luca, Simon, Serapion, Maksim. Plecarea spre Mănăstirea Diveevo. Cina și cazarea la hotelul Mănăstirii Diveevo.

ZIUA 5: 15 iulie

Sfânta Liturghie. Masa. Închinarea la moaștele Cuv. Serafim de Sarov; Izvorul Sf. Serafim de Sarov, închinare la moaștele cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sf. Starțe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare a Maicii Domnului „Umilința”. Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka Sf. Serafim. Cazare și cină la hotelul Mănăstirii Diveevo.

ZIUA 6: 16 iulie

Mic dejun. Plecarea spre Murom. Închinarea la moaștele din mănăstirile Sfintei Treimi și Bunei Vestiri:  Sf. Dreptmăritorilor Cneji Petru și Fevronia, Constantin, Mihail, Teodor; Icoanele Făcătoare de Minuni „Znamenia”, „Tihvinskaya”, „Iverskaya”. Lavra Sf. Serghie de la Radonej, închinarea la moaștele Cuv. Serghie, Nikon și Deonisie de Radonej; Ier. Iosaf, Serapion și Inochentie mitropoliții de Moskova; Maksim Grecul. Cina și cazare hotel în Serghiev Posad.

ZIUA 7: 17 iulie

Micul dejun. Plecare cu autocarul spre Sankt Petersburg. Vizită în orașul Novgorod cel mai vechi oraș slav pomenit în documente istorice și cel mai important oraș istoric din nord-vestul Rusiei. Cina si Cazare Hotel 3* în Sankt Petersburg.

Ziua 8:18 iulie

Micul dejun. Plecarea spre orașul Priozersk cu autocarul (drum de 3,5 ore). Deplasare cu vaporul spre Valaam. Vizitarea Mănăstirii Valaam: Închinarea la moaștele Cuv. Serghie și Gherman de Valaam, Moaștele Cuv. Antipa de la Calapodești. Icoana Maicii Domnului de la Valaam. Prânz. Vizita la „Moșia Centrală” și cimitirul Stareților. Vizitarea schitului Sf. Nicolae. Ora 18.00 plecare de pe Insula Valaam spre Priozersk. Sosire la Sankt-Petersburg aprox. Ora 23.00, cazare hotel în Sankt Petersburg.

Ziua 9: 19 iulie

Liturghie Catedrala Sf. Isak. Mic dejun. Excursie prin oraș cu vizitarea celor mai importante obiective ale Sankt-Petrburgului: Lavra Sf. Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sf. Alexandru Nevskyi. Bisericuța și moaștele Sf. Xenia din cimitirul Smolensk, Vizitarea mănăstirii Sf. Ioan pe Karpova – Moaștele Sf. Ioan de Kronștadt. Vizitarea Catedralei Sf. Nicolae de Mare. Catedrala Cazanskii. Icoana Maicii Domnului „Cazanskaya” Cina si Cazarea la hotel 3*. Sankt Petersburg.

ZIUA 10: 20 iulie

Liturghia Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat). Micul dejun. Excursia în Ermitaj. Optional plimbare cu vaporul pe Neva. Cina si cazare Sankt Petersburg.

ZIUA 11: 21 iulie

Deplasare la aeroportul din Sankt Petersburg, decolare ora 05:10 cursa AEROFLOT cu escală la Moscova, aterizare la Bucuresti ora 12:25.

 

Preţ: 1.350  Euro

 

PREŢUL INCLUDE:

 • Bilete de avion cu taxele de aeroport și bagaje incluse
 • Transport cu autocar în Rusia
 • 10 cazări la hotel cu demipensiune (mic dejun şi cină)
 • Însoțitor preot ghid și traducător vorbitor de limba română
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program: Muzeul Kremlinului (curtea și catedralele din  Kremlin), Vasilie Blajenul (Moscova), Catedrala Sf. Isaak și Mântuitorul Însângerat (Sankt-Petersburg), excursia la Valaam

PREŢUL NU INCLUDE:

 • Asigurarea medicală – OBLIGATORIE
 • Intrarea la obiective turistice: Ermitaj, galeria Tretiacov, vaporașul pe Neva – aprox. 35 EUR
 • Transport cu autocar Alba-Iulia – București și retur.
 • Invitațiile pentru viza 15 dolari\pers (invitație de grup) 20 dolari/pers (invitatie personală)
 • Taxa de viză 310 RON de persoană (viza se obține de la Consulatul Rusiei din București cu pașaportul în original minim două pagini libere). PAȘAPORTUL VA FI ADUS SAU TRIMIS ÎN ORIGINAL LA AGENȚIE ÎN ALBA IULIA PÂNĂ ÎN DATA DE 15 mai 2020.

 

ACTE NECESARE:  

 • paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE ÎN ORIGINAL PÂNĂ ÎN DATA DE 15 MAI 2020)
 • Copie buletin de identitate
 • 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm. pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față), fără ochelari cu lentile fumurii și cu capul descoperit (cu excepția cetățenilor, care, din motive de apartenență națională sau religioasă, nu se pot fotografia cu capul descoperit).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *