1 - 12 octombrie 2024
Ziua I
Întâlnire la Aeroportul din Budapesta la ora 12:00. Decolare ora 15:25. Sosire în Cairo la ora 19:35. Transfer la hotel. Cazare la hotel în Cairo
Ziua II
Mic dejun Vizitarea Muzeul de Egiptologie (o colecție impresionanta de statui, sarcofage, papirusuri, mumii, obiecte din ceramica și multe piese importante ale istoriei antice egiptene), Platoul Giza cu Piramidele lui Keops, Kefren, Mykerinos și Sfinxul. Timp liber pentru cumpărături la magazinul de parfumuri orientale și la Institutul de Papirus ( scurta oprire pentru o prezentare a tehnicii de fabricare a papirusului, astăzi o industrie naționalizată, protejata de statul egiptean). Cină şi cazare la hotel în Cairo.
Ziua III
Mic dejun. Cairo: Biserica Fecioarei Maria din Zeitun (Sfânta Fecioara Maria s-a arătat timp de trei ani consecutiv, începând cu anul 1968); El Muallaka (Biserica Suspendată – dedicată Sfintei Fecioare Maria), Mănăstirea Sf. Gheorghe (moaştele Sf. Gheorghe, temniţa şi uneltele de tortură ale Sf. Gheorghe), Biserica Sf. Serghie si Vah (moaştele Sfinţilor Serghie şi Vah, la baza altarului se găseşte peştera ce a adăpostit Sfânta Familie; Biserica Maadi (construita pe locul de unde Sfânta Familie s-a îmbarcat pentru călătoria pe Nil spre sudul Egiptului); Mănăstirea Sf. Simion de pe Muntele Mokattam (munte care s-a mutat prin rugăciunea Sf. Simon în sec X, este cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu cu o capacitate de 21.000 locuri). Cină şi cazare la hotel în Cairo.
Ziua IV
Mic dejun. Deplasare către Muntele Sinai. Vizitarea Mănăstirii Sf. Ecaterina (moaştele Sf. Ecaterina, Rugul Aprins, Osuarul – moaştele Sf. Ştefan Sinaitul). Cină şi cazare la hotel în Sf. Ecaterina.
Ziua V
Trezire dimineaţa devreme, la ora 01:00. Plecare la ora 01:30 în excursie pe vârful Muntelui Sinai pentru a vedea răsăritul de soare în locul unde Moise a primit de la Dumnezeu cele 10 porunci. Programul presupune 4 ore de urcare şi 2 de întoarcere, fiind necesară o bună condiţie fizică, încălţăminte adecvată, lanternă, haine de vânt şi un acoperământ pentru cap.
Mic dejun. Mănăstirea Ortodoxă Şapte Fecioare din Faran (construită pe locul unde evreii i-au învins pe amaleciţi datorită rugăciunii lui Moise şi Aaron pe munte). Seara croaziera pe Nil, cu cina. Cazare la hotel în Cairo.
Ziua VI
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Wadi El Natroun – aici sunt localizați părinții Patericului Egiptean. În Wadi El Natroun se vizitează: Mănăstirea Sf. Macarie cel Mare (moaştele Sf. Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetăţeanul, mormântul şi o parte din moaştele Sf. Ioan Botezătorul); Mănăstirea Sf. Paisie cel Mare (moaştele Sf. Paisie cel Mare); Mănăstirea El Surian (copacul Sf. Efrem Sirul şi părticele din mai multe sfinte moaşte); Mănăstirea El Paramous (moaştele Sf. Maxim şi Dometie, Sf. Moise cel Negru, Sf. Gheorghe). Cină şi cazare la hotel în Alexandria.
Ziua VII
Mic dejun. Se vizitează: Catedrala Sf. Marcu (moaştele Sf. Ap. Marcu, mormântul Sf. Ap. Marcu, moaştele martirilor din El Fayoum; Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfinţit (catedrală a Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei şi a întregii Africi – în altarul bisericii patriarhale a fost hirotonit preot Sf. Nectarie de Eghina, care a păstorit o perioadă în Biserica din Alexandria), Biblioteca din Alexandria (Noua bibliotecă din Alexandria – Biblioteca Alexandrina), locul celebrului Far (una din cele 7 minuni ale lumii). Deplasare la Mănăstirea Sf. Mina (moaştele Sf. Mina). Cină şi cazare la hotel în Cairo
Ziua VIII
Mic dejun. Mănăstirea Sfintei Fecioare El Hamamat (mănăstire în care zidurile au fost susținute de-a lungul timpului de către albine din fagurii lor, care se văd în pereţi şi azi). Cazare și cină la hotel în El Menia.
Ziua IX
Mic dejun. Vizitarea următoarelor mănăstiri: Mănăstirea El Mouharak (singura mănăstire binecuvântată de Pruncul Iisus, situată chiar în centrul Egiptului, după cuvântul Scripturii care zice: în mijlocul Egiptului să fie un altar al Domnului), Mănăstirea Drunka (ultimul loc unde a stat Sf. Familie în timpul exilului în Egipt). Cină și cazare la hotel în Luxor.
Ziua X
Mic dejun. Se vizitează Monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, Templul Reginei Hatshepsut (cea mai impresionanta structura arhitectonica de pe malul vestic, dedicata femeii – faraon Hatshepsut), Coloşii lui Memnon (statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea). Templul Karnak (situat pe malul estic al Nilului dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Cină şi cazare la hotel în Hurghada.
Ziua XI
Mic dejun. Deplasare pe malul Mării Roșii. Se vizitează: Mănăstirea Sf. Pavel (ridicată deasupra peşterii în care s-a nevoit Sf. Pavel Tebeul – întâiul viețuitor al pustiei) și Mănăstirea Sf. Antonie cel Mare (fondată în anul 356, este cea mai veche mănăstire activă din lume). Cină şi cazare la hotel în Cairo.
Ziua XII
Ora 8:00 – transfer la aeroport. Ora 12:25 decolare. Sosire la Budapesta ora 14:45.
PREŢ: 1.390 EUR
Preţul include:
– Bilete de avion Budapesta – Cairo, Cairo – Budapesta;
– Taxe de aeroport;
– Bagaj de cală (max. 20 kg) și bagaj de mână;
– 11 nopţi cazare 4* (6 nopți în Cairo; o noapte în Alexandria, o noapte în El Menia; o noapte în Luxor; o noapte în Hurghada; o noapte în Sf. Ecaterina, Sinai – categoria hotelurilor este cea oficială pentru Egipt;
– 11 Mic dejun + 10 cine;
– Taxă de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program;
– Autocar pentru transport în Egipt pe toată durata programului;
– Ghid egiptean vorbitor de limba engleză/română;
– Viza pentru Egipt.
– Preot însoţitor pentru grup;
Preţul nu include:
– Tips-uri ( 60 €) – (se achită în Egipt);
– transportul la aeroportul din Budapesta
Acte necesare:
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării;
– Asigurarea medicală de sănătate
Notă:
- Avansul minim de 500 Euro de persoană se va plăti la înscriere.
- Supliment cameră single: 350 Euro
- Bagaje:
– bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers.;
– bagajul de mână cu dimensiunile maxime 40x30x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mână).
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Centrul de pelerinaje nu poate fi făcut răspunzător pentru astfel de situaţii, ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze Centrul de pelerinaje asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele arabe.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor sau să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-l însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar, pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat în condiții excepționale de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare, sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale locale.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
- Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către pelerini direct la recepție, asistați de conducătorul de grup.
- Centrul de pelerinaje nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
- În toate hotelurile de 4 şi 5*, camerele sunt dotate cu aer condiţionat, baie, telefon, TV pe cablu și internet.
- Asigurarea de sănătate este obligatorie.