CIRCUIT BALCANI: SERBIA – MUNTENEGRU – CROAŢIA 17 – 25 iulie 2017

Ziua I:  414 km

Alba Iulia – Arad. Trecerea frontierei în Serbia. Cazare în Novi Sad.

Ziua II: 120 km

Plecare spre Belgrad. Vizităm M-rea Karlovitz unde se află Facultatea de Teologie înfiinţată de Sf. Andrei Şaguna, M-rea Grgetek unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini, M-rea Krusedol înfinţată în 1513 de un călugăr din Valahia. Sosim în Belgrad şi vizităm fortăreaţa Kalemegdan cu cele două biserici: Sf. Parascheva şi Ruzica, Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse moaştele Sf. Sava), plimbare pe celebra stradă Knez Mihailova (prima stradă construită în Belgrad). Cazare în Belgrad.

Ziua III: 417 km

Pelerinajul nostru continuă cu M-rea Studenica construită între anii 1183-1196 unde se află moaştele Sf. Sava, Sf. Simeon şi Sf. Anastasia. Următoarea mănăstire pe care o vom vizita este Sopocani. Cazare în Novi Pazar.

Ziua IV:  282 km

Ziua următoare o începem cu M-rea Mileseva construită de Sf. Sava, unde se păstrează fresce din sec. al-XII-lea: îngerul Alb, Sf. Sava şi Sf. Simeon (tatăl Sf. Sava). Continuăm spre Pljevlja şi pătrundem în Parcul Naţional Durmitor, zonă de o frumuseţe copleşitoare, cu munţi măiestuoşi împăduriţi, lacuri glaciare cu ape de cleştar, cascade, platouri ameţitoare şi, bineînţeles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Canionul Tara, spectaculos şi dramatic, este al doilea mare canion din lume, după Grand Canyon, şi cel mai mare din Europa, a cărui adâncime depăşeşte 1.000 m. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste înălţimile canionului şi străbatem peisajele magnifice, continuând traseul spre sud, trecând pe lângă Canionul Moraca şi Biogradska Gora, singura pădure tropicală rămasă din Europa.Vizităm în continuare M-rea Moraca. Cazare în Podgorica.

Ziua V:  386 km

Următoarea zi o începem cu M-rea Cetinje unde se află moaştele Sf. Peter Cetinjeski, întemeietorul Muntenegrului, mâna Sf. Ioan Botezatorul şi o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni. După un scurt tur de oraş în Cetinje, capitala istorică a ţării, continuăm traseul spre Budva, cea mai renumită staţiune litorală a Muntenegrului, ajungând apoi în Golful Kotor de la Marea Adriatică, regiune de o frumuseţe unică, intrată în patrimoniul cultural şi natural UNESCO, cu fiorduri adânci care străpung văile muntoase, de un farmec inegalabil. Vom face un scurt popas în Kotor, aşezare cu iz medieval şi influenţe din arhitectura veneţiană, situată în cea mai retrasă parte a golfului. Plecăm mai departe spre Dubrovnik – „Perla Adriaticii”, unde vom admira Biserica Franciscană, Palatul Rector din 1441 şi zidurile oraşului medieval (sec. XI – XVII). Plecare de-al lungul Coastei Dalmate, marginită de apele azuri ale Mării Adriatice, în care „plutesc” numeroase insule şi insuliţe fermecătoare. Traseul oferă privelişti deosebite, cu plaje aurii, golfuleţe ascunse, păduri de pini etc. Seara târziu cazare în zona Split.

Ziua VI: 392 km

Mic dejun. Dimineaţa vizităm Split – capitala provinciei Dalmaţia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astăzi Catedrală) cu zidurile care înconjoară oraşul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur. Continuarea traseului spre Peninsula Istria, de-a lungul arhipelagului. Popas în oraşul Zadar, care păstrează farmecul medieval în arhitectura numeroaselor monumente istorice, printre care se remarcă impozanta Catedrală Sf. Anastasia. Sosim seara în peninsula Istria şi cazare în Opatija.

Ziua VII:

Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi activităţi opţionale. Istria este cea mai mare peninsulă la Marea Adriatică, cuprinzând staţiuni de renume, de un farmec deosebit. Opatija se remarcă în peisajul peninsulei ca una din cele mai frumoase şi populare staţiuni. Cazare la acelaşi hotel.

Ziua VIII: 259 km

Plecare spre Slovenia cu un popas de 2,5 ore pentru vizitarea Peşterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa (vizitarea se face cu trenuleţul şi pe jos). Următoarea oprire va fi în Ljubljana pentru un tur panoramic, admirând centrul vechi al oraşului cu numeroase clădiri istorice construite într-un amestec de stiluri baroc şi art nouveau. Turul continuă spre capitala Croaţiei, Zagreb, unde vom vizita, pietonal, centrul turistic al oraşului, un minunat complex urban medieval, compus din biserici, palate, galerii şi clădiri guvernamentale. Cazare

Ziua IX: 835 km

Continuăm traseul trecând de-a lungul Lacului Balaton – Budapesta – Oradea. Sosire în cursul serii la Alba Iulia.

     Preţ:  560 Euro*

Servicii incluse:

– Transport cu autocar clasificat 3*

– 8 nopţi cazare în hotel 3*

– Mic dejun si cina

– Ghid pe tot parcursul excursiei

Nu sunt incluse în preţ:

– asigurare medicală

– intrările la obiectivele turistice

Acte necesare:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii şi  asigurare medicală

Centrul de Pelerinaje

Autor: Centrul de Pelerinaje

Distribuie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *